GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Begärs häktad för grov kvinnofridskränkning

Vid lunchtid på måndagen larmades polisen till ett lägenhetsbråk i Nybro.
Publicerad 7 september 2021 • Uppdaterad 9 september 2021
Kalmar tingsrätt. Arkivbild.
Kalmar tingsrätt. Arkivbild.
Foto: Agnes Aronsson

På plats greps en man i 20-årsåldern, misstänkt för att ha brukat våld mot en kvinna. Av uppgifter som framkom så anhölls mannen senare, misstänkt för grov kvinnofridskränkning och övergrepp i rättssak.

Han ska dessutom ha varit påverkad av narkotika vid gripandet, och i bostaden hittades narkotika som polisen misstänker var avsedd för försäljning.

Under torsdagen begärdes mannen häktad, på sannolika skäl misstänkt för grov kvinnofridskränkning och övergrepp i rättssak. Enligt häktningsframställan ska kvinnofridskränkningen ha pågått sedan i mars.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.