GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bevattningsförbud i kommunen med omedelbar verkan

På måndagen den 21 juni kom beskedet om att det införs bevattningsförbud i Nybro kommun med omedelbar verkan, beslutet gäller tills vidare.
Publicerad 21 juni 2021 • Uppdaterad 21 juni 2021
Foto: Mostphotos

Orsaken är att förbrukningen har varit högre än kapaciteten i vattenverken under vissa tider på dygnet. Vid bevattningsförbud får man endast använda det kommunala vattnet för grundläggande hushållsbehov som matlagning, dryck och hygien.

Det betyder att man alltså inte får vattna gräsmattan, fylla poolen eller tvätta bilen. Vid vattning i trädgården får man endast använda sig av vattenkanna och göra detta på kvällen då vattnet dunstar bort i solen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.