unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Bibelciterande man döms för våld och hot mot sin sambo

När kvinnan var på jobbet satt mannen hemma och drack och föreställde sig sin sambo vara otrogen. När hon kom hem blev han våldsam.
Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos

Efter ett par års tid orkade inte längre kvinnan i Nybro kommun utan berättade för nära anhöriga om vilket helvete hon haft det tillsammans med mannen. Om upprepat fysiskt våld och hot om att elda upp huset och slå ihjäl henne, om att binda fast henne på en stol och sätta eld på henne, om att döda hennes husdjur.

Närapå dagligen hade sms ramlat in i kvinnans telefon från den ofta berusade sambon i hemmet. Budskapet var ofta detsamma, att hon var en ”otrogen hora”.

Under rättegången förnekade mannen helt den bild som målades upp av honom. Tvärtom dricker han väldigt lite alkohol. Och förvisso har han kallat kvinnan både det ena och det andra när han anklagat henne för otrohet, men då har han bara citerat bibeln som den troende man han är. Kvinnan är ”oren och knullar med andra män, och är därmed ”en slyna enligt Guds bud”.

Inte heller har mannen slagit eller hotat sin sambo, eftersom det ”strider mot hans kristna tro”.

Bevisen säger något helt annat.

Nu har mannen, som är i 55-årsåldern, fällts för grov kvinnofridskränkning av Kalmar tingsrätt.

Ett rättspsykiatriskt utlåtande slår fast att han inte lider av en allvarlig psykisk störning och straffet blir därmed fängelse, i nio månader.

Han ska även betala 30 000 kronor i skadestånd till kvinnan, som han sedan tidigare fått kontaktförbud mot.