Byalag får 300 000 kronor i bidrag

Publicerad 25 oktober 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Nybro kommun har beviljat Örsjö Byalag ett bidrag på 300 000 kronor ur fonden för landsbygden och för föreningslivet i hela Nybro kommun.

Pengarna ska gå till nybyggnation av handikappanpassad vedeldad bastu som ska placeras vid Strandängens idrottsplats, i närheten av befintlig omklädnings- och duschutrymme. Tanken med placeringen är att den även kan användas vid ”Vandringsleden runt Örsjösjöar” och för övriga boenden i bygden.

Om fond för landsbygden och föreningslivet i hela Nybro kommun

Föreningslivet har under och efter Corona-pandemin haft det tufft ekonomiskt. Därför beslutade Kommunfullmäktige att avsätta 4 000 000 kronor i en Fond för landsbygden och för föreningslivet i hela Nybro kommun.

Ansökningarna mottages tre gånger per år och den första ansökningstiden löpte ut den 31 augusti 2022, den andra löper ut den 30 november 2022 och den tredje den 30 april 2023.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.