Annons

Cyklist livshotande skadad efter påkörning – bilförare misstänks för grovt rattfylleri

En man är livshotande skadad efter att ha blivit påkörd av en bilist i Nybro. Polisen har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada och grovt rattfylleri.
Publicerad 12 februari 2022
Genrefoto: Mostphotos
Genrefoto: Mostphotos

Vid 21.24 på fredagskvällen inkom ett larm till SOS Alarm som gällde en trafikolycka på Grönvägen i Nybro. En cyklist hade körts på av en bilist och ambulans, polis och räddningstjänst larmades till platsen. Cyklisten fördes med ambulans till sjukhus.

Enligt Region Kalmar län är den påkörda cyklisten i 75-årsåldern och hemmahörande i södra Kalmar län. Personen är livshotande skadad och har flyttats till regionsjukvård i Linköping. Enligt polisen är den skadade en man.

Annons

Bilisten, en man i 65-årsåldern, är nu misstänkt för brott. Polisen har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada och grovt rattfylleri.

– Cyklisten har allvarliga kroppsskador. Mannen som har kört bilen har varit påverkad och inte kunnat köra på ett trafiksäkert sätt. Bilisten har passerat mötande körfält och vidare upp på cykelvägen där han då har krockat med cyklisten som kom cyklande, säger Kim Hild, polisens presstalesperson i Region Syd.

Enligt polisen ska bilen efter kollisionen ha fortsatt in i ett skogsparti och slutligen kolliderat med en byggnad.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons