Annons

Efter villabranden utanför Nybro: ”Söker både person och brandorsak

På måndagseftermiddagen larmades räddningstjänst med anledning av en brand i en villa vid Kristvalla-Duvetorp i Nybro kommun. Villan brann ner till grunden och fastighetsägaren är fortfarande borta.
Publicerad 28 juni 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

När räddningstjänsten kom till platsen kunde de konstatera att det var en tvåvåningsvilla som brann med öppna lågor.

– Eventuellt är det en person som är saknad. Räddningstjänsten fokuserar just nu med livräddning och använder rökdykare, sa Viktoria Björkman vid Trygghets- och larmcentralen, en timme efter larmet.

Annons

Senare på eftermiddagen avbröt rökdykarna sin insats. Båda våningarna till huset kollapsade och villan brann ner till grunden. Polisen har nu upprättat en anmälan om mordbrand.

– Det gör vi för att kunna göra undersökningar, det finns inga tecken på brott bakom det hela, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Platsen är avspärrad och polisens tekniker kommer att undersöka platsen under dagen.

– De ska dit så fort så fort det är möjligt. Även brandhundar kommer undersöka platsen. Man söker både efter en person och brandorsak. Vi har inte kommit i kontakt med fastighetsägaren.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons