Annons

En andra man åtalas för trafikbrott i samband med bilbrand

Efter räddningstjänstens insats då en skåpbil började brinna i Nybro i slutet av januari har nu två män åtalats. Båda ska ha ignorerat att vägsträckan där den brinnande bilen stod var avspärrad och kört förbi trots förbudet.
Publicerad 9 juni 2021 • Uppdaterad 10 juni 2021
Inte bara en utan två personer ska ha misslyckats att i tid uppmärksamma att vägen var avstängd. Nu har bägge åtalats.
Inte bara en utan två personer ska ha misslyckats att i tid uppmärksamma att vägen var avstängd. Nu har bägge åtalats.Foto: Ur Polisens förundersökning

Tidigare har en företagare i Nybro åtalats för brott mot trafikförordningen.

Det var hans skåpbil som hade börjat brinna och när en anställd ringde och berättade det körde han dit. Själv menade företagaren att konen med texten ”STOP OLYCKA” och en röd blinkande lampa uppe på både var dåligt placerad och syntes dåligt när han kom till platsen, och att det röda ljuset inte hade tänts.

Annons

Ungefär samma sak säger den man i 45-årsåldern som nu också har åtalats för brott mot trafikförordningen, för att ha kört in på vägen trots att den var avstängd.

Mannen dök upp en stund efter att företagaren varit där och skapat irritation bland räddningspersonal på plats. Då hade man ställt ut ett till så kallat tält, som med text och blinkande ljus markerar att en olycka har inträffat, på motsatta körbana till det första.

Trots det kommer en bil från Nybro, kör runt bärgningsbilen och in på vägen där man arbetar med bilbranden, berättar räddningsledaren för polisen efteråt.

Föraren hävdar, precis som tidigare företagaren, att det inte lös några röda varningslampor, och att han upptäckte avspärrningen först efter att han påbörjat svängningen i korsningen. Räddningspersonal kommer fram och säger åt honom att vända men han vill inte backa ut i korsningen med risk för att krocka, och kör istället förbi den brinnande skåpbilen där släckning pågår.

Mannen nekar till brott och säger i förhör att han ”inte vill gnälla på räddningstjänsten, för han tycker ju att det är viktigt med räddningstjänsten, men han anser ändå att konen med tältet skulle ha stått i den andra filen i stället så att den syntes”.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons