GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Erika och Lasse hyr ut skidor för att öka skidlusten på orten

Ett nytt företag har sett dagens ljus i Nybro. Det är Erika Karlsson och Lasse Ericsson som har startat företaget ”Topp och Dröm” där de hyr ut skidor och ger tekniklektioner.
Publicerad 10 januari 2022
Lasse och Erika driver företaget från hemmet.
Lasse och Erika driver företaget från hemmet.Foto: Privat

Både Erika och Lasse är aktiva i Nybro skidklubb och de har sett att behovet med uthyrning av skidor finns.

– Skidklubben har inga att hyra ut och det är bra om det finns om man vill kunna prova på. Det är något man kan göra med hela familjen. Ett mål är att locka fler folk till skidåkning, säger Erika Karlsson.

För trots milt väder går det att åka skidor i Nybro länge till.

– Vi har längdspår i princip varje år. Konstsnön som ligger smälter inte på samma sätt som natursnön. Nu finns det cirka 4,5 kilometer man kan åka på och det kommer att finnas att åka på ända fram till Vasaloppet. Det är inte alla som känner till det. Både vi och skidklubben brukar vara aktiva på våra hemsidor och sociala medier hur spåren ser ut.

Till vardags arbetar Erika som brandman och Lasse som snickare. Företaget har de för tillfället i hemmet, vilket de ser som en fördel.

– Vi har grejerna hemma och vi har haft folk som mejlat en lördagskväll och frågar om det får att hyra på söndagsmorgonen. Det går att lösa eftersom vi är så små, det är öppet lite när som. Men vi har heltidsjobb vid sidan om, så det är en fördel att höra av sig i tid.

Förutom att hyra ut skidor ger man även tekniklektioner och anordnar event för företag. Sedan smider de även planer på att anordna ett sportevenemang i staden.

– Vi har ansökt om ett löplopp till sommaren. Vi gillar aktivitet och rörelse och vi hoppas att öka det i Nybro.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.