Extra medel till föreningar

Nybro kommun ger extra medel till föreningar som hanteras av samhällsbyggnadsnämnden.
Publicerad 26 maj 2020
Kommunhuset i Nybro
Kommunhuset i NybroFoto: Kennerth Kullman/Mostphotos

Med anledning av den rådande pandemin tog kommunstyrelsen under måndagen beslut om att överföra 300 000 kronor från trygghets- och sociala investeringsfonden till att stärka föreningslivet som hanteras av samhällsbyggnadsnämnden.

– Vi har ett starkt föreningsliv i kommunen och det vill vi värna om. Föreningslivet är en viktig grogrund till ett bra liv på många olika sätt, i allt från gemenskap till hälsa, säger Christina Davidson (C), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

En rutin om hur dessa medel exakt ska tilldelas kommer att tas fram. Föreningar som hanteras av samhällsbyggnadsnämnden kommer att kontaktas och de kommer genom en e-tjänst att få ansöka om extra medel.

– Föreningslivet har drabbats hårt av covid-19 och det är viktigt att stödja dem extra i denna situation. Förutom extra medel på 300 000 kronor från kommunstyrelsen har samhällsbyggnadsnämnden tagit beslut om ytterligare stöd inom tilldelad ram. Vi kommer därför skyndsamt ta fram en rutin med tillhörande e-tjänst, säger Liselott Lindkvist, sport- och fritidschef.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.