Annons

Familj hyllas - polis kunde gillra fälla för cykeltjuv

När familjen hittade sin stulna flickcykel till salu på sociala medier bestämde de träff med säljaren - och ringde polisen.
Publicerad 17 mars 2021
Polisens presstalesperson Robert Loeffel hyllar Nybrofamiljen för deras agerande.
Polisens presstalesperson Robert Loeffel hyllar Nybrofamiljen för deras agerande.Foto: Mostphotos/Polisen/Montage

Mellan torsdag och fredag i förra veckan fick familjen i Nybro en flickcykel stulen. Några dagar senare fick de syn på sin cykel på sociala medier, där den hade lagts ut till försäljning i Kalmar.

Familjen bestämde sig för att låtsas vara intresserade av att köpa cykeln. De kontaktade säljaren, en man i 60-årsåldern, och bestämde tid och plats för att träffas. Sen informerade de polisen.

Annons

På tisdagen slog fällan igen.

– När han kom gående så räknade han nog inte med att civila poliser skulle kliva fram och gripa honom, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Efter att mannen gripits gjordes ett rejält fynd vid en husrannsakan i ett förråd i ett bostadsområde i Kalmar.

– Där hittade vi ett 20-tal cyklar som vi misstänker är stulna i Kalmar med omnejd, säger Robert Loeffel.

Den misstänkte cykeltjuven sitter på onsdagen anhållen för stöld och polisen har börjat arbetet med att lokalisera de beslagtagna cyklarnas rätta ägare.

Robert Loeffel är inte sen att lyfta på hatten för den fina hjälp polisen fick.

– Jag vill berömma familjen i Nybro, som agerade helt rätt. Tack vare dem så kanske vi nu kan klara upp rätt många cykelstölder. Brott som annars är väldigt svåruppklarade.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons