Annons

Familj utsatt för rånförsök på rastplats i Nybro

En familj som rastade vid Orranäsasjön i Nybro tidigare i veckan anmäler att de blivit utsatta för ett rånförsök. Nu söker polis efter en ensam gärningsman.
Nybro • Publicerad 17 februari 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Lennart Angermund/Mostphotos

En familj som rastat vid Orranäsasjön under onsdagen anmäler att de ska ha blivit utsatta för ett rånförsök av en okänd gärningsman. Det var när familjen hade stannat till med sin bil för att rasta som en man kom fram och knackade på bilrutan.

– Familjen ser då att mannen håller något under sin jacka som de uppfattar som ett vapen och han ska ha visat att han ville åt bilen. De uppfattade situationen som hotfull, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

Men när gärningsmannen såg att barn satt i bilen avbröt han rånförsöket, berättar Loeffel. Han ska då ha gått från platsen och ännu har polisen inga misstankar om vem personen kan vara.

– Vi har fått signalement på en ensam gärningsperson i 25-årsåldern. Har man varit vid platsen och sett någonting ska man tipsa polisen, säger Loeffel.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons