Fem anhållna efter husrannsakan i Nybro

Fem personer har anhållits efter en husrannsakan i Nybro under torsdagen. I bostaden återfanns narkotika och stulna föremål.
Publicerad 9 oktober 2020
Genrefoto.
Genrefoto.Foto: Lennart Angermund/Mostphotos

– Vi kom de på spåren via att vi skulle kontrollera en misstänkt stulen cykel i Nybro. När vi knackade på vid en bostad öppnade en narkotikapåverkad person. Det ledde till husrannsakan och tre män påträffades, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen i Kalmar.

I bostaden påträffades även narkotika som polisen misstänker var tänkt för försäljning och de tre männen greps. Polisen anträffade även misstänkt stöldgods i form av tre cyklar varav två är elcyklar, med mera. De misstänkts ha stulits från Kalmarområdet.

– Bostaden tillhör en kvinna som redan satt anhållen. Vi frihetsberövade nämligen två kvinnor som greps och anhölls för en stöld på en byggarbetsplats i Kalmar i onsdags, säger Robert Loeffel.

Alla fem, tre män och två kvinnor i åldrarna 25-40 år blev misstänkta för narkotikabrott, men de utreds även för stöld alternativt häleri.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.