Annons

Fler stölder anmälda och stöldgods hittat i terrängen

Strax efter midnatt, natten till måndag, ser en man på Höstgatan hur en okänd person är i färd med att bryta sig in i hans bil.
Publicerad 21 september 2021 • Uppdaterad 22 september 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Emmoth/Mostphotos

Han ser också en annan person som verkar hålla vakt. När han ger sig till känna springer de två tjuvarna från platsen, utan att ha lyckats bryta sig in i bilen.

Samma natt tog sig även okända personer in i Nybro sporthall. Inne i byggnaden har de brutit upp fyra innerdörrar, men det är oklart om något har stulits.

Annons

– Det finns övervakningsfilm som visar de misstänkta gärningsmännen, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Någon gång under helgen utsattes dessutom två hjullastare för inbrott, vid ett företag på Granitvägen. Rutor har krossats på bägge maskinerna och verktyg har stulits ur den ena.

Det var på Granitvägen en väktare hotades med ett soft airgun av en man som gjort inbrott på ett företag, natten till måndag. Den mannen greps en stund senare i närheten, vilket KalmarPosten skrivit om.

– Det är väl starka misstankar mot honom för de här inbrotten med, när det är på samma gata, säger Robert Loeffel.

På måndagskvällen gjorde allmänhet ett fynd av misstänkt stöldgods i terrängen. En privatperson som var ute med hunden hittade två datorer och en tv intill Vintergatan.

– Prylarna kan vi förmodligen koppla till något av inbrotten som skett, säger Robert Loeffel.

Det var för övrigt vid Sommargatan/Vintergatan som en man slet upp dörren till en epa-traktor och gav sig på den unge föraren, natten till måndagen. I det ärendet har polisen ännu ingen misstänkt.

Under helgen skedde även inbrott på Sågaregatan. Någon bröt upp ett fönster och sökte sedan igenom flera kontorslokaler.

– Men lokalerna används inte i dagsläget så det fanns inget att stjäla, säger Robert Loeffel.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons