Annons

Flera stölder och inbrott i Nybro

Ett antal inbrott har skett i Nybro under helgen och tidigare under veckan.
Publicerad 20 september 2021 • Uppdaterad 21 september 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

På lördagskvällen gick larmet hos Nilsbuss då en ruta krossades på företagets kontor på Sågaregatan. Gärningspersonen försvann från platsen med en stulen mobiltelefon och en kortterminal.

Natten till lördag drabbades hembygdsgården på Kvarneslättsgatan för inbrott då dörren bröts upp. En okänd mängd glass stals ur en kylbox.

Annons

Natten till fredag stals en Saab på Tunnelgatan i Nybro. På fredagsmorgonen återfanns bilen på Villagatan, med falska registreringsskyltar monterade på och stulna verktyg i. Verktygen tros ha stulits under natten från en bostad som håller på att renoveras på Skånegatan.

Natten till fredag skedde inbrott på två adresser på Snickaregatan, bland annat i en fastighet som rymmer både företag och bostäder. Man har brutit på både fönster och dörrar, men det är oklart om något har stulits. Vid det andra inbrottet på gatan, på ett kontor, verkar inget ha stulits.

Tidigare under veckan, natten till onsdag, utsattes Nybro pastorat för ett inbrott. Någon krossade en ruta och stal två datorer ur kyrkans lokaler på Kyrkogatan.

Det har varit lite slagsmål också. Vid 02.30-tiden natten till lördag misshandlades en man utanför en restaurang på Storgatan. Två män i 30-årsåldern ska ha hamnat i en dispyt och den ene slog den andre i huvudet med en ölburk. Slaget orsakade smärta och rodnad.

Vid 15-tiden på fredagen möttes en bil och en traktor i en kurva på en mindre väg utanför Nybro. Traktorföraren har anmält bilföraren och anklagat honom för misshandel. Enligt anmälan ska bilföraren ha blivit arg på traktorföraren och ansett att han kört trafikfarligt, slitit ut honom ur traktorn och knuffat honom så han fått ont i ryggen. Målsäganden är i 50-årsåldern medan den misstänkte är i 65-årsåldern.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons