Annons

Flyttplaner och ersättningslokaler efter överklagan

I juni och efter läsårets slut ska flytten ur Västerängsskolan i Nybro genomföras. Skolans elever kommer därmed att påbörja läsåret 22/23 i ersättningslokaler vid Åkrahällskolan och Fagerslättsskolan.
Publicerad 6 juni 2022
Foto: Agnes Aronsson

Inflyttning i de nya skollokalerna vid Västerängsskolan är planerad till augusti 2025. Detta på grund av en försening i projektet. Den nya detaljplanen för den planerade nybyggnationen har överklagats och ärendet kommer att avgöras i Mark- och miljödomstolen i Växjö.

Man har möjlighet att bygga en ny skola på samma plats enligt den nuvarande detaljplanen, men inte av den storlek som krävs för det ökande antalet elever, meddelar Nybro kommun.

Annons

Förseningen påverkar inte bara bygget av den nya skolan, utan även den långsiktiga lokalplaneringen. Det innebär kortfattat att fler klasser kommer behöva ersättningslokaler under byggnationstiden.

”Denna planering pågår, med syfte att få det så bra som möjligt för skolans elever”, skriver Nybro kommun på sin hemsida.

Kommunen meddelar även att vårdnadshavare för elever som börjar i årskurs 4 och 5 under läsåren 23/24 och 24/25 kommer att få besked så snart som möjligt kring planerna för dessa klasser.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons