GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Företagare grep man som försökte stjäla hans bil

En 31-årig man åtalas nu för flera tillgreppsbrott i både Nybro och Kalmar.
Publicerad 23 september 2021 • Uppdaterad 24 september 2021
Genrebild.
Genrebild.
Foto: Lightfield/Mostphotos

Det var den 31 oktober förra året som företagaren avslöjade mannen när han var i färd med att stjäla en lätt lastbil från Banérgatan i Nybro. Företagaren gjorde ett envarsgripande av mannen som sedan hämtades av polis.

Förutom att försöka stjäla ett fordon misstänks 31-åringen ha brutit sig in i en skåpbil och en personbil på platsen och ur dessa stulit gps och telefoner. Han har nu åtalats för två fall av stöld och försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Mannen åtalas även för att någon gång under veckan fram till att han greps ha brutit sig in i en bostad på Förlösavägen i Lindsdal. Ytterdörren bröts upp och en ruta krossades varefter omfattande oreda skapades. Tv-spel, gitarr, verktygslåda, ett par hammare, tänger, skruv med mera stals.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.