GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Villa brann ner till grunden: ”Ingen anträffad”

Publicerad 27 juni 2022 • Uppdaterad 28 juni 2022
Arkivbild
ArkivbildFoto: Agnes Aronsson

Klockan 17.50 på måndagen larmas räddningstjänst med anledning av en brand i en villa vid Kristvalla-Duvetorp i Nybro kommun.

– Det är en tvåvåningsvilla som brinner med öppna lågor. Eventuellt är det en person som är saknad. Räddningstjänsten fokuserar just nu med livräddning och använder rökdykare, säger Viktoria Björkman vid Trygghets- och larmcentralen, klockan 18.45.

Vid klockan 20.50 brinner fortfarande huset.

– Vi har beställt ut eltekniker från E.ON som kommer att byta strömmen. Helt övertänt är det inte men det är väldigt stora skador, från golv till tak på båda våningarna, säger Tony Bergelind vid Trygghets- och larmcentralen.

Polisen är på plats för att bistå räddningstjänsten.

– Först och främst stöttar vi räddningstjänsten om de behöver hjälp med något, exempelvis avspärrning. Initialt vidtar vi utredningsåtgärder som att dokumentera platsen och prata med eventuella vittnen och grannar. Vad jag förstår kommer det att brinna ett tag till och vi kan inte göra så jättemycket innan det är släckt, säger Sara Andersson, presstalesperson vid polisens ledningscentral i Malmö, klockan 21.30

Vid 22-tiden meddelar Trygghets- och larmcentralen att huset inte går att rädda och att ingen person är anträffad.

– Det är ett ganska lugnt läge. Huset är övertänt och våningarna har kollapsat, det är mest bevakning just nu. Det var inte så mycket att göra åt. Ingen skadad är förd till sjukhus och ingen person är påträffad. Man har inte kontakt med någon ägare heller, säger Jesper Berglund vid Trygghets- och larmcentralen, klockan 22.10.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.