GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fyrverkerierna på Victoriavallen väntas slå nytt publikrekord: ”Blivit en tradition för många”

För nittonde året i rad bjuds det på fyrverkerier på Victoriahallen i Nybro. Arrangören uppmanar allmänheten att låta detta vara det enda fyrverkeri de tittar på – och av hänsyn till andra ställa in sina egna fyrverkeriuppskjutningar.
Nybro • Publicerad 30 december 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

”I Nybro med omnejd har nyårsfyverkeriet Hammarströms bjuder på blivit en tradition för många. Sedan förra året sköts raketerna högre upp för att nå fler. Nu förväntas nyåret i Nybro locka ännu fler”, skriver Hammarströms Fastighetsförmedling i ett pressmeddelande.

– I år fortsätter vi att skjuta raketerna högt för de som vill se raketerna hemifrån. Vi förväntar oss också, precis som tidigare år, att många tar sig från Kalmar för att se Sydöstra Sveriges troligen största fyrverkeri. Då blir det ett nytt publikrekord, säger Glenn Hammarström i pressmeddelandet.

Precis som förra året genomförs fyrverkerievenemanget coronasäkert. Eftersom raketerna skjuts så högt upp ska de gå att se även en bit bort från Victoriavallen, utan risk för trängsel. När år 2021 firades in förra året sköts raketerna ännu högre upp än tidigare år. Samma sak väntas när år 2022 firas in.

– Tack vare de flerfaldiga svenska mästarna på Göteborgs Fyrverkerifabrik sköt vi raketerna 200 meter högre upp. Det gjorde att ännu fler kunde fira nyår med raketer på ett säkert sätt. Den traditionen upprätthåller vi även i år.

På Victoriavallen i Nybro kommer det att smälla på nyårsafton för nittonde året i rad. Fyrverkerierna kommer gå att se även om du befinner dig en bit bort.
På Victoriavallen i Nybro kommer det att smälla på nyårsafton för nittonde året i rad. Fyrverkerierna kommer gå att se även om du befinner dig en bit bort.Foto: Kennerth Kullman/Mostphotos

Var är då den bästa platsen vi ska stå på för att se fyrverkerierna så bra som möjligt? Glenn Hammarström tipsar:

– De bästa åskådarplatserna är runt järnvägsstationen, Grönvägen, Storgatan, centrum med omgivningar. Och för de som kör in till Nybro för fyverkerierna – var i tid. Det blir ofta köer in mot Nybro.

Fyrverkerierna startar klockan 17:00 på nyårsafton.

– Hammarströms hälsar er välkomna till en härlig nyårsafton med förhoppningen att det blir kallt ute och höga moln. Låt detta arrangerade fyrverkeri bli det du tittar på. Ställ in ditt eget och ge dem som har obehag av smällare en lugn nyårskväll. Vi tror och hoppas att detta blir startskottet för ett nytt år och kanske blir det även nya rekord som slås.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.