Går i pension efter 50 år på Nybro kommun: ”Har barnasinnet kvar”

Bengt-Olof ”Bojan” Johnsson går i pension efter 50 år som anställd på Nybro kommun.
Publicerad 9 april 2023
Bengt-Olof ”Bojan” Johnsson går i pension efter 50 år som anställd på Nybro kommun.
Bengt-Olof ”Bojan” Johnsson går i pension efter 50 år som anställd på Nybro kommun.Foto: Nybro kommun

På fredag har det blivit dags för avtackning av Bengt-Olof ”Bojan” Johnsson som efter 50 års anställning nu väljer att gå i pension. På lördag firar han sin 67-årsdag.

Bojan har arbetat på Nybro kommun sedan han slutade nian och började då som praktikant på samhällsbyggnadsförvaltningen. Han började med att hjälpa till i mätlaget med att dra måttband och sköta avvägningsstången.

Därefter fick han fast anställning som mätare och på kvällarna vidareutbildade han sig senare till mätningsingenjör på distans.

Sedan dess har Bojan haft en rad olika titlar och befattningar, bland annat GIS-ingenjör som är en titel han haft de senaste åren.

– Det som har varit mest intressant under alla dessa år är den tekniska utvecklingen från analogt till digitalt, säger Bengt-Olof ”Bojan” Johnsson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Förr använde man ritade kartor i bestämda format, idag digitala kartor som är helt obegränsade. Även utvecklingen av nya verktyg som totalstationer (vinkelinstrument med inbyggd längdmätare), drönare och GPS.

Men det viktigaste, som fått honom att stanna kvar i alla år, menar han är en bra arbetsplats och fantastiska arbetskamrater.

– Att ha fått möjligheten att utvecklas och ta ansvar, frihet under ansvar är mycket viktigt för mig, säger Bojan.

Förutom att umgås med familj, barn och barnbarn har Bojan en rad olika projekt att ta tag i. Bland annat sitt engagemang i Madesjö hembygdsförening och sin modelljärnväg i källaren som han bygger med vänner och tidigare kollegor.

– Jag har barnasinnet kvar, säger Bojan.

Han kommer även fortsätta sitt deltagande i badklubben Baddarna där han varit ordförande i nästan 15 år.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.