GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Gräsklippning på midsommar slutar i åtal om misshandel och dödshot

En kvinna i 40-årsåldern åtalas för misshandel, olaga hot och hemfridsbrott efter en händelse som ska ha utspelat sig på midsommarafton i år.
Publicerad 27 november 2021 • Uppdaterad 28 november 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Det var inte bara blommor i håret och dans runt midsommarstången den aktuella dagen i Nybro. Ett konflikt mellan grannar som pyrt ett tag ska ha blossat upp i samband med gräsklippning på högtidsdagen.

Kvinnan i 40-årsåldern ska ha blivit irriterad över gräsklippningen. I förhör berättar pappan i grannfamiljen att kvinnan skrek och ville få dem att sluta klippa gräset. Till slut ska hon ha hoppat över staketet och bland annat sagt: ”Du ska dö” till honom. Mamman i grannfamiljen hörde att det var stökigt utanför och öppnade ytterdörren. Då ska kvinnan ha stegat dit och börjat tjafsa. Mamman berättar i förhör att hon försökte stänga dörren men att kvinnan i 40-årsåldern satte sin fot i vägen och gav mamman en lavett på kinden, vilket ska finnas på film.

Kvinnan nekar till brott. Hon säger att filmen inte visar hela händelseförloppet utan bara när hon är arg. Den målsägande familjen ska ha förolämpat och provocerat henne. Hon menar att de dessutom ska ha klippt i filmen och att en del där de hotar hennes man inte är med.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.