GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hotell erbjuder gratis rum för ukrainska flyktingar: ”Vi får försöka hjälpas åt”

Under ett möte på onsdagsmorgonen bestämde Alsterbro Minihotell att de från och med nu erbjuder tak över huvudet till ukrainska flyktingar. Alla hotellets rum finns tillgängliga utan kostnad.
– Det var ett väldigt enkelt beslut, säger Micke Hedlund, arrendator till Alsterbro Minihotell.
Publicerad 2 mars 2022
Foto: Privat
Foto: Privat

– Vi pratade i morse och var rörande överens om det här. Resonemanget är ganska enkelt, vi har ett stort problem och vi kan hjälpa till mycket mer än vad vi gör nu. Vi kan skänka pengar och skicka saker, men de som redan befinner sig på flykt, var ska de ta vägen? De som inte har släkt eller vänner i övriga Europa och inte kan lösa det här på egen hand, säger Micke Hedlund, arrendator till Alsterbro Minihotell.

Beslutet är taget tillsammans med Alsterbro Bäckebo Utvecklingsgrupp som Micke Hedlund arrenderar Alsterbro Minihotell av.

– Detta är ett gemensamt beslut. De ställer också upp helhjärtat i det här och backar det till 200 procent.

Nu har Micke Hedlund en utmaning till andra i samma bransch.

– Jag vill utmana hotellen. Vi har hur många hotellkedjor som helst här omkring. Det finns även bed n' breakfasts, AirBnb och så vidare. Alla kan ta ett litet ansvar i det här och hjälpa till på ett eller annat sätt. Tittar man i Kalmar finns många hotell som säkert har möjlighet att avvara ett eller två rum. Vi får försöka hjälpas åt.

Hur många kan ni ta emot på Alsterbro Minihotell?

– Man kan säga såhär, det här är inget stort hotell, vi har fem rum. En skälig nivå skulle väl vara tio personer anpassat till de ytor vi har. Det här ska inte bara vara en förvaring. Man får räkna med att de här människorna inte mår så bra, och vi får hoppas att vi kan hjälpa dem lite i alla fall.

Hur länge får flyktingarna bo kvar?

– Nu för tillfället har vi inget bokat, men vi har bokningar längre fram. Det får vi försöka lösa. Antingen får vi säga som det är och avboka eller lösa det på annat sätt. Vi kommer inte slänga ut flyktingarna på gatan.

Vet ni redan nu några som behöver husrum?

– Vi har svårt att nå ut till flyktingarna. Vi har lagt ut info i olika Facebookgrupper och kontaktat media, men vi behöver hjälp med att nå ut. Är det någon som vet någon som är på väg hit och som behöver tak över huvudet så får de gärna höra av sig!

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.