GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Joelskogens camping byter namn och får ny arrendator – så blir den nu

Joelskogens camping & ställplats får ny arrendator som tillträder den 1 april. Då byter man även namn till Nybro camping. Det är Daniel Olsson och Jenny Lindell, som i dag driver Rällapaviljongen och Rälla Camp på Öland, som tar över. De ser projektet som en långsiktig utmaning.
Nybro • Publicerad 28 mars 2022
Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Kenneth Petersson med Daniel Olsson och Jenny Lindell. Foton: Nybro kommun/Pressbilder
Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Kenneth Petersson med Daniel Olsson och Jenny Lindell. Foton: Nybro kommun/Pressbilder

– Det känns jättepositivt och vi är riktigt taggade på det här både jag och Jenny. Vi gör inte detta för att leva på det, utan för att det är ett kall. Just den här campingen är en fantastisk pärla i Nybro, säger Daniel Olsson, och tillägger:

– Men man ska inte sticka under stolen med att inom 10-20 mil så lockar Öland. De som reser från Skåne, Västkusten eller Norrland har oftast Öland i sikte. Därför är upplägget för campingen sådant att platsen här går att förboka. Om man vill ta en dagsutflykt och köra och titta på något så har man sin plats kvar när man kommer tillbaka till Nybro. Det är billigare för gästerna att bo här än på Öland, säger Daniel Olsson.

Först ut för Daniel och Jenny blir att fixa i ordning hela campingen. Den behöver städas upp på löv, barr och skräp och så måste de röja upp vägarna så att bilar och husbilar kan ta sig fram.

– Det är jättemycket jobb och vi kommer ändra ganska mycket. Innan har du bara kunnat ta vilken plats du vill ha, men vi ska platsbestämma alla platserna på campingen. Vi kommer också lägga till aktiviteter som ingår i priset för ställplatserna.

För att kunna anordna aktiviteter planerar man att bygga upp en scen med tillhörande loungemöbler för gästerna.

– Istället för att sitta i husbilarna och titta på varandra när man kommer hem för dagen, så samlas alla som vill på en punkt – vid scenen. Där blir det musik, quiz, lekar och spel. När vi la förslaget om scenen i famnen på Nybro kommun fastnade de direkt för upplägget. Vi sökte snabbt bygglov. Scenen ska upp och om allt går som det ska har vi premiär på Valborg då Nybros stolthet Highway 25 ska spela rock'n'roll i parken.

På campingen ska Daniel och Jenny satsa på ett digitalt system där kunden till stor del får sköta sig själv. Gästen väljer en plats, betalar och får en kod, kör in och kopplar på strömmen. Sedan kan Daniel och Jenny hålla kontakten med gästerna via sms. Under vistelsen kan de även skicka ut sms till incheckade gäster om vilka aktiviteter som är på gång på campingen.

– De betalar för en plats och får underhållning på köpet två, tre dagar i veckan. Vi ska även starta upp ganska stor glasseria, en gigantisk glasskiosk i skogen, för Nybrofolket och camparna dit man kan gå och äta större glassar.

Hur kommer det sig att ni byter namn på campingen?

– Namnet Joelskogens camping säger inget till kunderna som kommer utifrån. Nybro camping sätter staden på kartan. Nu kommer vi ha slogan ”Staden, skogen, stranden – Nybro camping”. Det är tio gånger svårare att starta en sådan här camping utanför Öland än på ön. Du måste slåss för att få hit kunderna. På Öland räcker det att man sätter upp en skylt om somrarna.

Vad har ni fått för reaktioner på att ni tar över campingen?

– Vi är faktiskt rätt chockade över responsen vi har fått. Det finns så många underbara personer. Vi har fått så mycket ryggdunk, positiv feeling och hejarop. Det är redan ett 20-tal som sökt jobb i glasserian. Vi är helt hänförda över Nybrobornas entusiasm. Kommunen ska ha en stor eloge för de har verkligen hjälpt oss att förverkliga våra drömmar. Vi ser ljust på allt.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.