Annons

Kährs varslar 85 anställda om uppsägning – tredje gången i år

För tredje gången i år varslar golvtillverkaren Kärhs i Blomstermåla om uppsägning. Denna gången berörs 85 anställda.
Publicerad 15 augusti 2023
Kährs i Nybro.
Kährs i Nybro.Foto: Leif Ingvarsson/Mostphotos

Företaget gick under tisdagen ut med att de tvingas säga upp ytterligare personal. Anledningen är att företaget väntas möta en lägre efterfrågan under nästa år till följd av höjda räntor och hög kostnadsinflation. Den låga efterfrågan gäller både inom renoveringar av privata bostäder och inom nybyggnation och syns i hela Europa.

85 anställda berörs, 80 kollektivanställda och 5 tjänstemän. Förhandlingar med de fackliga parterna har inletts.

Annons

”Berörda kommer att få information och uppsägningarna börjar verkställas under andra halvåret 2023”, skriver Khärs i ett pressmeddelande.

”Tyvärr innebär den fortsatt utmanande marknadssituationen, att det är nödvändigt för oss att genomföra nya anpassningar av produktionskapaciteten för att fortsätta vara en konkurrenskraftig och lönsam verksamhet över tid. Det är ledsamt att behöva säga upp kompetenta och lojala medarbetare. Vi kommer, liksom tidigare, att arbeta för att hitta bra lösningar tillsammans med våra fackliga förhandlingspartners”, säger Carl-Henrik Stenermark COO inom Kährs Group och platschef i Nybro i samma pressmeddelande.

”Tyvärr innebär den fortsatt utmanande marknadssituationen, att det är nödvändigt för oss att genomföra nya anpassningar.”
Carl-Henrik Stenermark, COO inom Kährs Group och platschef i Nybro.

Med de 85 arbetare som varslades om uppsägning under tisdagen har totalt 275 anställda inom företaget sagts upp hittills i år.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons