Annons

Knivbeväpnad kvinna trängde in i bostad och hotade par

55-åringen döms till tre månaders fängelse.
Publicerad 19 juni 2021 • Uppdaterad 21 juni 2021
Kalmar tingsrätt. Arkivbild.
Kalmar tingsrätt. Arkivbild.Foto: Agnes Aronsson

Kvinnan på en mindre ort i Nybro kommun gick hemma och drack öl en kväll i juni förra året, och retade upp sig på en familj som bodde i närheten. Enligt kvinnan hade hon gett dottern i familjen skjuts mot utlovad betalning, som hon sedan aldrig fått.

Efter att ha tryckt i sig åtta 7,2-procentiga starköl bestämde sig 55-åringen för att reda ut saken. Berusad och beväpnad med en stor kökskniv klev hon in genom balkongdörren hemma hos familjen, där mamman och pappan satt och tittade på tv.

Annons

"Era jävlar, jag ska ha mina pengar nu!” förklarade 55-åringen med kniven i hand. Kvinnan i familjen blev väldigt rädd varpå mannen sa åt inkräktaren: ”Lugna ner dig kärringjävel!”.

Kvinnan hotade att hugga dem, liksom att skada dottern, men gjorde inget mer än att sitta där med kniven i hand. Kvinnan i familjen kunde ringa polisen, och när patrull kom till platsen hade hon gått hem till sig.

Nu har 55-åringen fällts för hemfridsbrott och två fall av olaga hot, samt för ett grovt rattfylleri i december. Straffet blir tre månaders fängelse.

Hon ska även betala ett skadestånd på 15 000 kronor till paret hon hotade.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons