unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Kortare fängelsestraff för 35-årig återfallsförbrytare

En av polisen välkänd 35-årig man i Emmaboda har på nytt fällts för en rad missbruksrelaterade brott.
Kalmar tingsrätt.
Kalmar tingsrätt.
Foto: Agnes Aronsson

Det handlar om misshandel, vårdslöshet i trafik, fem fall av grov olovlig körning, olovlig körning, sex fall av ringa narkotikabrott och fyra fall av brot mot knivlagen. För detta blir straffet en månads fängelse.

Angående mannens tidigare domar konstaterar Kalmar tingsrätt att han ”förekommer under ett stort antal avsnitt i belastningsregistret”. Han dök inte upp till rättegången och deltog inte heller i frivårdens personutredning.

Gällande misshandeln så var det sin bror 35-åringen slog till i ansiktet. Brorsan krävde 5 000 kronor i skadestånd, men rätten finner inte att det är skäligt då kränkningen inte var tillräckligt allvarlig. Skadeståndsyrkandet får avslag i sin helhet.

Läs mer