Annons

Kraftig villabrand: Oklart om skadade

Strax efter nio fick Räddningstjänsten in ett larm om en villabrand i Örsjö, utanför Nybro.
Örsjö • Publicerad 30 oktober 2022
På söndagsförmiddagen fick Räddningstjänsten ett larm om en kraftig villabrand i Örsjö utanför Nybro.
På söndagsförmiddagen fick Räddningstjänsten ett larm om en kraftig villabrand i Örsjö utanför Nybro.Foto: Jens Svensson

Uppdatering.

Enligt Trygghets- och larmcentralen var villan övertänd när räddningstjänsten kom till platsen och det brinner kraftigt i villan som inte går att rädda.

Annons

– Räddningstjänsten låter villan brinna ner och Istället riktas insatserna till att förhindra spridning till omkringliggande byggnader, säger Jakobine Fredskov, larmoperatör vid Trygghets- och larmcentralen i Kalmar.

Det är inte känt om någon person är kvar i villan. Boende i en närliggande fastighet intill har utrymts.

Polisen är på plats och biträder räddningstjänsten och hör vittnen.

– Man har utrymt närliggande adresser. Det är oklart om någon person är kvar i den brandhärjade villan, säger Evelina Olsson, presstalesperson Polisregion Syd till tidningen Barometern på förmiddagen.

Räddningstjänsten har sedan man kom till platsen jobbat med att förhindra att branden sprider sig till en närliggande byggnad – och kommer fortsätta med det under söndagseftermiddagen.

Det var vid 13-tiden fortfarande oklart om någon person befann sig i villan när branden startade. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet kommer att upprättas enligt polisen, som inte lyckats få kontakt med personen som är skriven på adressen.

Maria WiellSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons