Annons

Landshövdingen återinvigde Barkeströmsleden

Den 1,5 kilometer långa vandringsleden som löper runt Barkadammen i Barkeström utanför Orrefors har återinvigts.
Publicerad 23 juni 2021
Landshövdingen Peter Sandwall.
Landshövdingen Peter Sandwall.Foto: Kimberly Atle, länsstyrelsen Kalmar län

Landshövdingen Peter Sandwall höll i återinvigningen tillsammans med Kenneth Petersson, samhällsbyggnadsnämndens ordförande i Nybro kommun, och medlemmar från föreningen Dokumentation i Glasbruksbygd.

Återinvigningen av Barkeströmsleden har skjutits upp på grund av pandemin men nu var det äntligen dags.

Annons

– Även om det har tagit tid så blev timingen bra. Nu märker vi ju hur många det är som vill komma ut i vår natur och njuta av friluftslivet, säger Peter Sandwall, i ett nyhetsutskick.

Utmed leden finns ett flertal kulturhistoriska sevärdheter som visar på skogens och vattnets betydelse för både människa och samhälle. Leden stod klar 2004 och sedan dess har spänger och skyltar blivit slitna. Därför tog föreningen Dokumentation i Glasbruksbygd initiativ till en större restaurering. För att färdigställa restaureringen förmedlades cirka 400 000 kronor i bidrag från länsstyrelsen och Nybro kommun.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons