GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lokala artistens debutalbum blev en film – nu har den släppts

Artisten Ida Gratte som är bördig från Nybro släpper nu en 38 minuter lång musikvideofilm. Den är en filmatisering av hennes debutalbum ”Visor inga ord”.
Publicerad 20 juli 2022
Screens från videon. Foto: Simon Pettersson
Screens från videon. Foto: Simon Pettersson

I lördags var det dags för förhandsvisning och biopremiär av filmen på Victoriabiografen på Götgatan på Södermalm i Stockholm, i samma kvarter där Ida numera bor. I söndags hade filmen YouTube-premiär och finns nu för allmänheten att ta del av.

– Man får följa mig genom de 12 albumspåren. Från en relations början, upp till toppen till att allt tar slut och man är helt förstörd, till mina eftertankar och tacksamheten av det man tar med sig vidare i livet. Det är låtarnas texter som är replikerna. Och allt hör ihop, hälsar Ida Gratte.

Idas dröm om att göra en film av albumet blev verklighet tillsammans med filmskaparen Simon Pettersson, filmproduktionsbolaget Harvest Film och hela filmteamet på cirka 50 personer. De har jobbat med filmen i över ett års tid.

– Det känns helt fantastiskt de stunderna jag fattar att det inte bara är en dröm. I lördags när biopremiären var så grät jag hela visningen igenom och typ hela efterfesten. Hela filmteamet och många av mina bästa vänner var där och de var så glada och tyckte om den så mycket. Vi fick äntligen respons för det vi jobbat i typ hemlighet med i över ett år. Jag känner mig stolt och lycklig över att jag fått göra detta med världens bästa filmteam.

Screens från videon. Foto: Simon Pettersson
Screens från videon. Foto: Simon Pettersson
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.