Man anhållen efter inbrott på träindustri

Publicerad 13 oktober 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Tommy Alvén/Mostphotos

Natten mellan måndag och tisdag larmas polis till en grusväg utanför Södra Timber i Orrefors med anledning av en bil som står lustigt parkerad.

– Det är allmänheten som ringer in om en bil som har backat in på en grusväg intill Södra Timber. En patrull åker dit och utför stopp och kontroll av en bil. Efter kontroll och utredningsåtgärder misstänker man att föraren, en man i 30-årsåldern, har gjort inbrott och stulit gods. Man anträffade även två knivar, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, presstalesperson vid polisen.

Mannen greps och fördes till arresten i Kalmar, han anhölls senare misstänkt för stöld genom inbrott, brott mot knivlagen och grov olovlig körning.

Under onsdagen begärdes mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för stöld. Enligt åklagaren finns det risk att den misstänkte fortsätter sin brottsliga verksamhet.

På platsen fanns också en kvinna i 20-årsåldern. Hon är misstänkt för tillåtande av olovlig körning och brott mot knivlagen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.