Man åtalas för att ha tagit på pojkars könsorgan – mamma misstänkt för ringa misshandel

En man i 30-årsåldern står åtalad vid Kalmar tingsrätt för att han ska ha tagit tre unga pojkar på deras könsorgan. En upprörd mamma till två av pojkarna åtalas för ringa misshandel efter att hon ska ha gett mannen en lavett.
Publicerad 1 december 2021
Foto: Hedda Ottestam

Händelsen ska ha utspelat sig i Nybro i september förra året. En av pojkarna berättar i förhör att det var massor av folk vid basketplanen och att de satt och väntade för att få spela. Plötsligt kommer det en bil i hög hastighet och enligt pojkarna var de nära på att bli påkörda.

”Han var en halvmeter ifrån att köra på mig”, säger en av pojkarna i förhör.

Mannen går ut ur bilen och börjar prata. En av pojkarna berättar att mannen ska ha sagt att han jobbade med barn och var polis. Därför skulle han kolla om de hade vapen eller någonting på sig. Alla tre pojkarna säger att mannen klämde hårt på deras könsorgan och att de hade ont efteråt. Han ska även ha tagit en av pojkarnas innebandyklubba och höjt den mot dem och uttalat hot.

I samband med situationen hämtade två av pojkarna en mamma som befann sig i närheten och hon ringde i sin tur ytterligare en mamma. En av mammorna ska ha konfronterat mannen och frågat om han hade tagit på barnens könsorgan. Hon berättar att mannen svarade: ”Det kanske jag har gjort” och hånflinade. Därefter ska han ha ställt sig väldigt nära mamman. När hon försökte putta bort honom ska hon ha träffat mannens glasögon så att de föll till marken. Mannen ska därefter ha uttalat flera nedsättande ord mot mammorna.

Mannens historia är en helt annan. Han menar att han var på plats för att spela fotboll med några kompisar och därför bad ett antal barn att lämna platsen, vilket det ska ha gjort med glädje. Sedan uppfattade han att barnen sa något fult ord och sedan kom det två damer till platsen. De ska ha haft en hotfull attityd och anklagat honom för att köra fort och att han tagit barn på deras könsorgan. Han blev frustrerad och ställde sig nära mamman för att be henne att lugna ner sig. Då ska han ha fått ett hårt slag som träffade tinningen.

Mannen åtalas nu för sexuellt ofredande och olaga hot. Mamman åtalas för ringa misshandel.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.