Man åtalas för misshandel – sparkade man i huvudet

En man i 35-årsåldern åtalas för två fall av misshandel. I ett av fallen misstänks han ha sparkat en annan man i huvudet.
Nybro • Publicerad 4 mars 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Agnes Aronsson

De misstänkta misshandlarna ägde rum i april 2022 i centrala Nybro. Den åtalade mannen misstänks då ha misshandlat en jämngammal man genom att sparka honom i huvudet alternativt ansiktet, enligt stämningsansökan. Mannen föll till marken och fick efteråt en sprucken läpp, sårskador, en bula och smärta.

”Brottet bör bedömas som grovt då N.N genom att sparka målsägande i huvudet eller ansiktet visat särskild hänsynslöshet och råhet”, står det i åtalet.

Mannen åtalas även för en misshandel mot en kvinna samma dag som han misstänks ha misshandlat mannen. Han ska då ha slagit kvinnan i ansiktet så hon föll till marken. Hon orsakades smärta, blodvite och hudavskrapningar. Han förnekar brotten.

Kvinnan i sin tur åtalas även för misshandel men mot den åtalade mannen. Detta efter att hon misstänks ha slagit honom i ansiktet också. Hon erkänner brott.

Mannen är sedan tidigare känd för polisen och dömdes nyligen till tio års fängelse för försök till mord samt flera misshandlar som skedde i juni förra året.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.