Annons

Man åtalas för mordförsök i Nybro – högg skruvmejsel i huvudet på offret

Natten mellan den 24-25 juni i år kontaktas polis av sjukvården. Anledningen är att en allvarligt skadad man inkommer till akuten i Kalmar under natten mot söndagen. Han hade blivit slagen med en skruvmejsel i huvudet som trängt in i hjärnans högra tinninglob. Nu åtalas en man i 35-årsåldern för mordförsök.
Publicerad 9 september 2022
Montage
MontageFoto: Agnes Aronsson, Mostphotos

När polisen börjar utreda dådet framkommer uppgifter om att gärningsmannen är en man i 35-årsåldern.

– Mannen ska ha skadats dygnet innan vid ett bråk i centrala Nybro, han har sökt vård när han blivit sämre. Vi har fått sådana uppgifter som gör att vi söker en man i 35-årsåldern som misstänks ligga bakom detta. Samtliga är hemmahörande i Nybro kommun, sa Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen, den 27 juni.

Annons

Mannen greps samma dag som polisen gick ut med uppgifterna och han häktades två dagar senare på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Nu åtalas mannen för dådet. Han ska enligt åtalet ha försökt döda en annan man, även han i 35-årsåldern, genom att utdela ett slag med en skruvmejsel mot hans högra tinning. Skruvmejseln ska ha trängt igenom huvudsvålen och in i hjärnans högra tinninglob. Skadorna var livshotande.

Åklagaren yrkar på grov misshandel i andra hand.

Mannen nekar till brott.

Bland bevisningen finns bland annat ett larmsamtal från den misstänkte gärningsmannen själv. Han ska enligt åtalet ha bett polisen att komma till adressen och att han kommer att döda folk om de fortsätter.

Det finns även flera vittnen som bekräftar händelsen och att den misstänkte gärningsmannen berättat om sitt dåd. I mannens telefon hittas meddelande där han ska ha skrivit: ”Håll honom hårt för ikväll dödar jag” samt ”Du vet vad jag lovat, jag dödar honom”. Dagen efter gärningen ska mannen ha skrivit ”Jag mår skit idag för det hände lite ig”.

Målsägaren gällande mordförsöket och en annan man är också misstänkta för brott i ärendet. De är misstänkta för misshandel av mannen i 30-årsåldern som är misstänkt för mordförsöket.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons