Annons

Man avled vid polisingripande i Nybro – förundersökningen läggs ner

En man i medelåldern tappade medvetandet vid ett polisingripande i Nybro och avled senare på sjukhus. Nu har förundersökningen lagts ner.
Publicerad 28 februari 2022
Genrebild.Foto: Michael Hoffman/Mostphotos

En natt i november larmades polis och ambulans till ett vandrarhem i Nybro med anledning av en misstänkt överdos. När de anländer till platsen anträffar de en kvinna i fastigheten som har blivit misshandlad. Den misstänkte gärningsmannen finns kvar i fastigheten och vid ingripandet mot mannen uppstår handgemäng med polispatrullen. I samband med detta förlorar mannen medvetandet. Han förs med ambulans till sjukhus – där han senare avlider.

Då mannen avled samband med ett polisingripande tog åklagare vid särskilda utredningar i Malmö tagit över utredningen. En anmälan om tjänstefel upprättades, men nu har åklagaren lagt ner ärendet, det rapporterar SVT Småland.

Annons

– Med hänsyn till efterlevande så kan jag inte redogöra för exakt dödsorsak, men min bedömning är att dödsfallet inte har någonting med polisens insats att göra. Det känns helt okomplicerat att dra den slutsatsen i detta fallet, säger chefsåklagare Per Nichols till SVT.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons