Annons

Man avliden i brand i Madesjö – teknisk undersökning väntar

En man i 75-årsåldern har avlidit efter en brand under tidig söndagsmorgon i Madesjö, Nybro kommun.
Publicerad 3 september 2023 • Uppdaterad 4 september 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Agnes Aronsson

Det var vid 04:46 som räddningstjänsten fick in ett larm om en fullt utvecklad brand i en radhuslänga i Nybro. Enligt Trygghets- och larmcentralen har det brunnit i en lägenhet. Vid 07-tiden ska branden ha varit släckt.

– Vi är fortfarande kvar på platsen för att göra en så kallad akut restvärderäddning, vi försöker rädda det som finns kvar av lägenheten, sa Tony Bergelid vid Trygghets- och larmcentralen vid 07-tiden på söndagsmorgonen.

Annons

Vid 10-tiden meddelade polisen att en man i 75-årsåldern hittats avliden i bostaden. Mannen tros vara den samma som är skriven på adressen. Anhöriga är underrättade. Övriga boende i radhuslängan kunde evakueras, totalt åtta stycken.

På måndagsmorgonen meddelade polisens presstalesperson Robert Loeffel att polisens tekniker under måndagen, alternativt tisdagen, ska göra en teknisk undersökning av platsen.

– Någon brandorsak är ännu inte fastställd, säger Robert Loeffel.

Misstänker polisen brott efter branden?

– Inte direkt, men det finns ännu ingen förklaring bakom branden.

En anmälan om grov mordbrand är upprättad.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons