Man döms för misshandel – stampade mot huvud

En man i 30-årsåldern döms för misshandel och brott mot knivlagen efter en händelse som skedde i maj 2020 på Storgatan i Nybro.
Publicerad 17 oktober 2021
Foto: Hedda Ottestam

30-åringen berättar i förhör att han kände sig förföljd av en man och att denne hade spottat efter honom. Senare samma dag sökte 30-åringen upp mannen, slet ner honom på marken och stampade mot hans huvud. Vid tillfället var 30-åringen även beväpnad med kniv, just för att han sa sig vara förföljd av olika personer.

Efter yttrande från frivården framkom det att 30-åringen led av vanföreställningssyndrom och att han vid tillfället inte var känd för psykiatrin. Han har nu fått vård och behandling för sin sjukdom.

Det har nästan gått ett och ett halvt år sedan brotten begicks och han får behandling och medicin för sin sjukdom. Därför anser tingsrätten att det saknas särskild anledning till att tro att 30-åringen kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottslighet. Därför bestämmer tingsrätten att påföljden blir villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.