Annons

Man döms till fängelse efter brottsturné med machete, stulna bilar och inbrott

Mannen i 40-årsåldern stod åtalad för en lång rad brott i Emmaboda, Nybro och Kalmar som han gjorde sig skyldig till under hösten och vintern 2021. Han ska ha varit känd av polisen sedan tidigare.
Publicerad 1 februari 2022
Foto: Robert Sandell/Mostphotos
Foto: Robert Sandell/Mostphotos

Mannen i 40-årsåldern döms nu vid Kalmar tingsrätt för inbrottsstöld, grovt hot mot tjänsteman, grov olovlig körning vid sex tillfällen, våld mot tjänsteman, stöld, häleri, försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel, rattfylleri, ringa narkotikabrott vid två tillfällen, olovligt brukande, ringa vapenbrott samt brott mot knivlagen vid fyra tillfällen.

Straffet blir fängelse i 1 år och 8 månader.

Annons

Mannen frikänns från två brott - en av bilstölderna han åtalades för samt ett fall av häleri.

I november följde en flera dagar lång brottsturné, där polisen försökte få tag på mannen i 40-årsåldern. Följande är en del av de brott som han åtalades för: Mannen åtalades för att ha stulit en bil mellan den 24 november och 25 november från Västra Sveagatan i Emmaboda. Bilen ska ha körts till Skinnabo där mannen olovligen tog sig in i ett hus där han bland annat stal kläder och verktyg. Mannen ska ha blivit påkommen, men lyckades ta sig därifrån. Tingsrätten konstaterar att det saknas bevisning om själva tillgreppet av bilen, men att det är utrett att han använt den.

Den 25 november försökte mannen stjäla och använda en bil från Stålvägen i Emmaboda. När en ordningsvakt försökte ingripa för att förhindra stölden svingade mannen i 40-årsåldern med en machete i luften och riktade slag med en sten mot ordningsvakten. Sedan försvann han från platsen på en cykel, men trillade i ån och vadade därifrån.

Den 26 november stal han sedan en bil i Emmaboda och körde den även i Nybro. Mannen greps efter att han försökte backa ifrån polisen i 50 meter, men släpptes efter förhör. Han var fortsatt misstänkt för brott. Han hade inte rätt att köra bil och dessutom anträffades knivar i bilen.

Mannen häktades den 15 december.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons