Annons

Män döms till fängelse för knivrån – tog sig in i bostad och dödshotade man

Två män, i 30- respektive 35-årsåldern, från Nybro kommun döms till fängelse för rån. Den yngre mannen döms även för flera andra brott som bland annat rattfylleri, skadegörelse och stöld.
Publicerad 30 oktober 2023
Under råntillfället ska målsäganden ha blivit nerknuffad och fått motta dödshot.
Under råntillfället ska målsäganden ha blivit nerknuffad och fått motta dödshot.Foto: Agnes Aronsson

Rånet inträffade så sent som i september i år i Nybro kommun. De två männen tog sig in i en annan mans bostad och stal under knivhot en mobiltelefon samt en väska med en dator och en klocka i. Under råntillfället ska målsäganden ha blivit nerknuffad och fått motta dödshot.

Den yngre mannen ångrade sig dock senare och lämnade tillbaka sakerna på en arbetsplats. Han förklarade sig med att det var ett misstag eftersom han var narkotikapåverkad. Den äldre mannen har inte velat berätta om vad som skett.

Annons

Båda männen döms för rån efter händelsen. Den äldre mannen döms till 2 års fängelse.

Att den yngre mannen ångrat sig och skyllt på narkotikapåverkan förändrar inte bedömningen. Han döms även för ett flertalet andra brott som skett under året.

I maj körde han bil narkotikapåverkad i Kalmar och han hade dessutom en kniv och narkotika på sig. Samma månad slog han sönder glas, krukor, växter och repade ett fönster på en krog i Kalmar. Skadorna uppgavs uppgå till 18 000 kronor. Han stal dessutom knappt 3 000 kronor i kontanter samt alkoholhaltiga drycker från krogen.

I september stal han en tröja från en butik vid Hansa city och angrep en väktare med hot om våld i samband med att han blev påkommen.

Den yngre mannen döms alltså för rån, rattfylleri, ringa narkotikabrott, ringa stöld, hot mot tjänsteman, brott mot knivlagen, skadegörelse och stöld. Påföljden bestäms till fängelse i 2 år och 6 månader.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons