GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man ertappades av polisen två gånger på ett dygn – misstänks för flera brott

Publicerad 5 augusti 2022
Foto: Agnes Aronsson

Vid 00.20 natten till torsdagen stoppade polisen ett fordon på Lundegatan i Nybro för en kontroll.

– Man hittar då gods i bilen som man misstänker är stulet, men man vet i nuläget inte när eller varifrån det stals, säger Thomas Johansson som är polisens kommunikatör.

Det finns inte angivet i polisanmälan vad för typ av stöldgods det rör sig om, men en man i 35-årsåldern är nu misstänkt för brott. Brottsrubriceringen är häleri med vanemässig inriktning eller av stor omfattning. Mannen ska dessutom ha kört bil utan körkort och misstänks därför för grov olovlig körning, och det blir grovt brott eftersom det inte var första gången han ertappats bakom ratten.

Det hann inte ens gå ett dygn innan polisen stoppade mannen ännu en gång. Vid 17-tiden på torsdagen gjorde polisen en kontroll på Möregatan i Nybro. Återigen satt mannen bakom ratten.

– Det har hänt flera gånger att han kört bil utan körkort, så det blir ännu ett fall av grov olovlig körning. Dessutom hade han narkotika på sig så det blir narkotikabrott innehav. Han blir även misstänkt för brott mot strålskyddslagen samt brott mot knivlagen eftersom man hittar en grön laserpekare på honom samt en yxa. Bilen tas i beslag, säger Thomas Johansson, polisens kommunikatör.

I passagerarsätet satt en kvinna i 30-årsåldern. Polisen gjorde fynd av droger även på henne och hon är nu misstänkt för narkotikabrott innehav.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.