Annons

Man gripen misstänkt för mordbrand efter brand i garagelänga

Publicerad 26 februari 2022 • Uppdaterad 1 mars 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Agnes Aronsson

Vid klockan 04.50 på lördagen larmades räddningstjänst med anledning av en brand i en byggnad på Skånegatan i Nybro.

Det visade sig senare vara en brand i en garagelänga som sträcker sig över två tomter. Det brann i ena halvan av garagelängan och räddningstjänsten arbetade med att förhindra spridning till den andra halvan.

Annons

– Branden är släckt och det är överlämnat till ägaren, säger Jesper Berglund, vid Trygghets- och larmcentralen vid 07-tiden.

Vid klockan 08.30 meddelar polisen att man har gripit en man i 50-årsåldern misstänkt för mordbrand, narkotikabrott samt stöld alternativt försök till stöld genom inbrott i bil.

– Det är en ledig kollega som hör något skrik eller liknande utomhus som man reagerar på. Ganska snabbt ser man elden i närheten och upptäcker i samma veva ett inbrott, eller inbrottsförsök, i en bil på samma gata, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisens ledningscentral i Malmö.

En man sågs springa från platsen och polis letade i närområdet efter den misstänkta gärningsmannen.

– En polispatrull ser en person i en trädgård på baksidan av ett hus. Till slut får man tag på mannen som grips.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons