GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man i 60-årsåldern död efter arbetsplatsolycka på sågverk

Publicerad 15 juni 2022 • Uppdaterad 16 juni 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Hedda Ottestam

Under onsdagen vid 16:30-tiden inkom ett larm om en arbetsplatsolycka i Orrefors. Det rörde sig om två personer som varit inblandade i en arbetsplatsolycka på ett sågverk, där de ska ha fått gods över sig.

Under onsdagskvällen uppgav polisen att en av de skadade, en man i 60-årsåldern, hade avlidit av sina skador. Mannens anhöriga har underrättats.

Den andre skadade, en man i 35-årsåldern, vårdas på sjukhus. Polisen har ingen information om hans skadeläge.

Polisen har inlett en förundersökning om grovt vållande till annans död samt grovt vållande till kroppsskada.

Blåljuspersonal i form av polis, räddningstjänst och ambulans skickades till platsen i samband med olyckan. Polisen uppgav till en början att de båda männen var allvarligt skadade. Området spärrades av för att polisens tekniker skulle kunna arbeta på platsen.

Hedda OttestamSkicka e-post
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.