Annons

Man körde rattfull och krockade med rådjur – döms

En man i 20-årsåldern döms vid Kalmar tingsrätt för grovt rattfylleri och olovlig körning.
Nybro • Publicerad 5 december 2021
Foto: Pia Larsson/Mostphotos

Mannen, som är bosatt i Nybro, berättar i förhör att han under kvällen bråkat med sin partner och därför var arg och berusad när han satte sig i bilen. Han tänkte inte på att det var olagligt att köra och menar att han aldrig hade gjort det om han inte varit alkoholpåverkad.

När han begav sig ut på vägen hade han en vän med sig i bilen som han skulle skjutsa till Torsås. Men de kom aldrig fram då bilen krockade med ett rådjur i närheten av Ljungbyholm.

Annons

Senare gjordes ett alkoholtest som visade att mannen hade 1,55 promille alkohol i blodet. Gränsen för grovt rattfylleri är 1,0 promille. Mannen uppger att han innan bilfärden druckit en halv flaska vodka och vin, och inte minns mycket från händelsen.

Då mannen sedan tidigare har missbruksproblematik av narkotika bedömer Tingsrätten att det finns ett övervakningsbehov för att förhindra ytterligare brott. Därför bedöms han inte lämplig att dömas till samhällstjänst. Istället döms mannen till fängelse i en månad.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons