Annons

Man orsakade brand i lägenhet när han skulle testa sin nya stekpanna

Omfattande skador i kök och rökskador i resten av lägenheten. Det blev resultatet efter en glömd stekpanna på spisen. Nu döms en man i 55-årsåldern för allmänfarlig vårdslöshet.
Publicerad 1 april 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Det var i november 2021 i Nybro som händelsen utspelade sig. Mannen berättade i förhör att han hade varit och tränat. När han kom hem skulle han använda sin nya stekpanna och hällde lite olja i den och satte på spisen. Han gick sedan för att titta på tv och glömde bort stekpannan. Han hörde en puff och såg ett ljus från köket – branden var ett faktum.

Mannen försökte släcka elden med en handduk och en kastrull men det gick inte då branden redan spridit sig utanför stekpannan. När han kastade en hink med vatten på elden slocknade den. Det slutade med omfattande skador i köket och rökskador i resten av lägenheten.

Annons

Utredningen visade att det fanns risk för brand- och rökspridning, vilket innebar fara för annans liv och hälsa samt förstörelse av annans egendom.

Tingsrätten dömer mannen för allmänfarlig vårdslöshet, ett brott mannen erkände. Påföljden bestäms till 60 dagsböter om 330 kronor, totalt 19 800 kronor.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons