Annons

Man sa sig ha ett odlingsintresse för grönsaker – åtalas för förberedelse till narkotikabrott

Mannen sa sig ha ett stort odlingsintresse för grönsaker och gröna växter. Nu åtalas han bland annat för förberedelse till narkotikabrott efter att han ska ha haft odlingsutrustning hemma för att odla cannabis.
Nybro • Publicerad 4 april 2023
Montage.
Montage.Foto: Agnes Aronsson, Mostphotos

Det var vid en rutinkontroll i Nybro den 5 december förra året som den åtalade mannen, som är i 50-årsåldern, blev stoppad av polis. När polisen talade med mannen kunde de misstänkta honom för att ha kört rattfull eftersom mannen hade ett släpigt tal och började prata med polisen om narkotikabruk.

Efter att ha pratat med mannen genomförde polisen en husrannsakan av bilen mannen färdades i som inte visade på någon anmärkning. Däremot kunde polisen göra en husrannsakan på två adresser i Nybro där mannen bott – där kunde över 60 gram hasch påträffas samt odlingsutrustning bestående av bland annat ett tält med belysning, ventilation och en växtpress, som enligt åtalet var till för framställan av narkotika.

Annons

I förhör uppger mannen att han har förståelse över att det kan se ut som att utrustningen var till för cannabisodling, men att ”man kan ha den till mycket annat också”. Han säger sig även ha ett odlingsintresse och med hjälp av utrusningen kan driva upp tomater, kryddor och gröna växter.

Mannen förnekar misstanken om förberedelse till narkotikabrott. Han erkänner innehav av narkotika och rattfylleri.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons