Annons

Man sålde dator utan att leverera - frias av rätten

En man i Härryda betalade 10 000 kronor till en man i Nybro som betalning för en dator. Någon dator såg han inte till och anmälde Nybrobon för bedrägeri.
Publicerad 16 mars 2021 • Uppdaterad 17 mars 2021
Datorn hade gått sönder när han tappade den i trappan, förklarade mannen i Nybro. Genrebild.
Datorn hade gått sönder när han tappade den i trappan, förklarade mannen i Nybro. Genrebild.Foto: Gudellaphoto/Mostphotos

Nybrobon åtalades men har nu friats av Kalmar tingsrätt.

Han säger själv att han har saknat uppsåt att lura någon och att han hade en dator som han hade för avsikt att leverera till mannen i Härryda. Olika olyckliga omständigheter kom dock emellan. Bland annat medförde hjärntrötthet att Nybrobon ofta saknade ork att genomföra saker. Och när han väl skulle skicka iväg datorn så tappade han den i trappan så den gick sönder, vilket han inte berättade för köparen. Och även om han ville betala tillbaka pengarna så gjorde han inte det eftersom han hade dålig ekonomi. Men ambitionen har alltid varit att göra rätt för sig.

”Det är åklagaren som har bevisbördan för att NN utbjöd datorn utan förmåga eller avsikt att leverera denna. Åklagaren har inte presenterat tillräcklig bevisning för att så har varit fallet. Åtalet ska därför ogillas”, skriver tingsrätten i sin friande dom.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons