GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man som misstänks för grov misshandel och skallning av arrestvakt häktas

En man i 50-årsåldern är misstänkt för att ha misshandlat en kvinna grovt i Nybro och för att ha skallat en arrestvakt. På tisdagen beslutade Kalmar tingsrätt att häkta mannen.
Publicerad tisdag 11:28 • Uppdaterad tisdag 16:15
Foto: Agnes Aronsson

Det är på lördagen som polis larmas med anledning av att en kvinna ska ha blivit svårt misshandlad av sin före detta man. Mannen anhölls i sin frånvaro och kunde senare gripas på en annan ort i länet.

– På polisstationen i Kalmar skallar han en arrestvakt i ansiktet och utdelar även hot, sa Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen, på måndagen.

Mannen var inledningsvis misstänkt för synnerligen grov misshandel och olaga hot mot kvinnan. Rubriceringen ändrades senare till grov misshandel, vilket han även nu häktas för, samt olaga hot.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.