Annons

Miljonstöd till Nybro för att utveckla cykelnätet

När Trafikverket delar ut 205 miljoner till cykelåtgärder i 26 av landets kommuner så kammar Nybro kommun hem ett av de större stöden – nämligen 15,5 miljoner kronor.
Publicerad 8 mars 2021
Foto: Mostphotos

26 kommuner har sökt och beviljats stöd av Trafikverket för att utveckla cykelnätet i kommunen. De flesta åtgärderna avser byggnation av nya gång- och cykelbanor och ett av de större stöden går till Nybro kommun.

– Det är positivt att en liten kommun som Nybro sökt och beviljats ett omfattande stöd. De får 15,5 miljoner kronor och bland annat ska gång- och cykelbanor byggas i Kungshall. Det är Nybros största bostadsområde, byggt kring 60- och 70-talet. Medelåldern i området är relativt ung och med en förhållandevis stor andel nyanlända. Utrymmet till de nya gång- och cykelbanorna tas från yta som idag används för biltrafik, berättar Rami Yones, enhetschef på Trafikverket, i ett pressmeddelande.

Annons

De som får mest stöd är:

• Göteborgs stad – 32 miljoner kronor

• Stockholms stad med Region Stockholm – 21,075 miljoner kronor

• Helsingborgs stad – 20,6 miljoner kronor

• Nybro kommun – 15,5 miljoner kronor

• Haninge kommun med Region Stockholm – 15,375 miljoner kronor

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons