Annons

Missing People inkopplade: ”Hoppas på stor uppslutning”

En 76-årig man lämnade sin bostad i Orrefors vid 10-tiden på måndagsförmiddagen och har inte setts till sedan dess. En stor sökinsats har pågått sedan dess och nu är även Missing People inkopplade.
Publicerad 5 maj 2021
Pressbild
PressbildFoto: Missing People

På tisdagsmorgonen tog polis beslut om att genomföra en större räddningsinsats i enlighet med lagen om skydd mot olyckor, LSO. Det innebär att räddningsledaren har stora befogenheter att ta olika beslut i syfte att rädda liv, exempelvis begära hjälp av Försvarsmakten eller andra myndigheter.

Nu har även polisen bett organisationen Missing People om hjälp i sökandet efter mannen.

Annons

– Vi blev inkopplade för ett par timmar sen. Vi har samlat oss och är på väg dit nu för att sätta upp vår sambandscentral. Vi har varit lite på stand by sedan vi hörde om försvinnandet, säger Anita Winblad vid Missing People Kalmar.

Missing People planerar att starta sökinsatsen vid 14-tiden.

– Samlingsplatsen är vid Börjes tankcenter. Alla är välkomna och det är bra om man klär på sig ordentligt. Det går även bra att ansluta senare. Vi hoppas på stor uppslutning såklart.

– Vi kommer att få områden tilldelade som polisen vill att vi ska söka av. Vi håller på så länge som det behövs.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons