GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Misstänka: Stal från restauranggäster – dagen efter snodde duon en bil

En kvinna och en man – båda i 40-årsåldern, åtalas för en stöld på en restaurang samt en bilstöld. Mannen åtalas även för grov olovlig körning och kvinnan för narkotikabrott.
Publicerad 8 januari 2022 • Uppdaterad måndag 11:33
Foto: Hedda Ottestam

Den 23 november 2021 ska kvinnan ha innehaft 99,3 gram cannabisharts på på en adress i Nybro. Några veckor senare - den 9 december 2021, ska kvinnan och mannen tillsammans med ytterligare en okänd person ha stulit obevakade kläder, nycklar, plånböcker med innehåll, presentkort, en väska, mobiltillbehör, glasögon, parfym, smink och hårverktyg från en restaurang. Sakerna tillhörde fyra kvinnor. Stölden ska ha inträffat på Pukebergarnas väg i Nybro.

En dag senare, de 10 december, ska de ha fortsätt sin kriminella bana genom att stjäla en bil från Såsvägen i Nybro. Mannens körkort var återkallat men han ska ändå ha kört bil den dagen. Kvinnan och mannen anhölls samma dag och häktades dagen därpå.

De står nu åtalade för brotten. Kvinnan förnekar narkotikabrottet och mannen erkänner grov olovlig körning. De båda förnekar stölden från restaurangen. Gällande bilstölden har mannen lämnat olika uppgifter under tidens gång, medan kvinnan förnekar att hon skulle ha stulit bilen.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.