Annons

Misstänks för försök till mord – körde bilen mot man

Vid 15.40-tiden på onsdagseftermiddagen larmades polis till en plats i Nybro där en man i 35-årsåldern ska ha utsatts för ett mordförsök. Detta enligt en anmälan som polisen har upprättat.
Publicerad 9 november 2023
Polisbil Nybro. Arkivbild.
Polisbil Nybro. Arkivbild.Foto: Agnes Aronsson

– Det är en händelse där en misstänkt ska ha försökt köra på målsägaren med en bil, säger Sara Andersson, polisens presstalesperson.

Den misstänkte är en man i 40-årsåldern. En annan man, också i 40-årsåldern, misstänks för medhjälp till försök till mord.

Annons

– Vid samma händelse ska den här andra mannen ha hoppat in i bilen och misstänks därför för medhjälp, säger Sara Andersson.

Mannen som hoppade in i bilen misstänks även för grovt olaga hot då han, enligt anmälan, verbalt ska ha hotat målsägande och haft ett vasst tillhygge. Han misstänks även för misshandel då han ska ha slagit målsägande med flera slag.

– Detta ska ha skett i samma veva men i vilken ordningsföljd känner jag inte till, säger Sara Andersson vid polisen.

Männen ska ha varit bekanta med varandra sedan tidigare. Det är oklart om målsägaren behövde föras till sjukhus efter händelsen. Polisen har kunnat prata med honom.

Har de två misstänkta männen anhållits?

– Nej, men de båda misstänkta har varit gripna men är släppta av åklagare. De är fortfarande misstänka.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons