Annons

När nytt inbrott skedde vid glasbruk upptäckte polisen ett gammalt

Vid 23.30-tiden på måndagskvällen hörde närboende till Målerås glasbruk ett larm ljuda. Strax därpå dök Securitas upp för att undersöka orsaken.
Publicerad 27 januari 2021
Genrebild.Foto: Mostphotos

Orsaken var att okänd person på okänt sätt hade tagit sig in i lokalerna.

– Väl inne har en glasruta in till butiken plockats ned. Det är oklart vad som har stulits, säger polisens presstalesperson Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Annons

När polisen senare är där och gör teknisk undersökning, upptäcks ett annat inbrott på området.

– Någon har tagit sig upp på taket till restaurangen och gjort ett hål som de tagit sin ned genom. Kassaapparaten låg på golvet men det är oklart om något har stulits, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Restaurangen har varit stängd en tid och man tror därför att inbrottet kan ha skett i samband med ett tidigare inbrott på glasbruket, helgen före jul. Den gången hade även Målerås läder inbrott på liknande sätt - tjuvarna tog sig in genom ett hål i taket.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons